Zanemareni skincare korak: Kako pravilno njegovati usne?

Vrijeme čitanja: 3 min

Bilo koja osoba koja se imalo zanima za skincare svjesna je važnosti prakticiranja skincare rutine u nekoliko koraka. Nije dobro nanijeti kremu, ma kako sjajna ona bila, na neočišćeno lice. Isto tako, ako želite dubinsku njegu, važno je u svoju rutinu uvrstiti i serume. Međutim, što je s njegom usana? Zašto je ona pomalo zanemarena i zašto biste tijekom njegovanja kože lica trebali više pažnje pridati i njezi usana?

Zašto je koža usana osjetljivija od ostatka lica?

O važnosti hidratacije kože više-manje svatko tko se i najmanje zanima za njegu može nešto reći. Međutim, zašto to nije slučaj i s njegom usana? Jedan od najčešćih razloga zašto ljudi kožu usana ne njeguju posebno je taj što, tijekom uobičajene skincare rutine, mnogo njih usne premaže kozmetikom koju koriste za lice. Međutim, to je pogrešno.

Koža usana, koliko god se činilo da zauzima malu površinu, iznimno je kompleksno područje koje zahtijeva posvećeniju njegu. Recimo, ako imate problematičnu T-zonu, sigurno ćete posebno njegovati područje lica koje je masnije, a posebno ono koje je normalno ili suho. Posebno ćete njegovati i delikatno područje oko očiju, kao i vrat i dekolte. Vodeći se tom logikom, trebala bi se posebno njegovati i koža usana. Osim toga, koža usana izloženija je vanjskim utjecajima poput vjetra, hladnoće ili sunca te je zbog toga i sklonija oštećenjima. Također, za razliku od ostatka lica, koža usana u sebi ima manje lojnih žlijezda koje proizvode sebum, točnije prirodno ulje koje kožu čini hidratiziranom. Upravo zato su i sklonije isušivanju i upravo zato traže posebnu njegu.

Lip Care Treatment premium proizvod s prirodnom formulom

Pravilna njega usana poprilično je jednostavna. Dovoljan je svega jedan proizvod i navika da se svakodnevno koristi. Lip Care Treatment iz uchke premium je proizvod i dio esencijalne njege zahvaljujući kojem usne postaju ne samo lijepe, nego i njegovane. Glatke, nježne i sa zdravim sjajem. Zahvaljujući ovom bogatom i moćnom balzamu, čija se formula temelji na samoniklom divljem bilju ubranom metodom wildpickinga, usne postaju dubinski njegovane. Ne samo da pomaže kod ispucalih, isušenih i oštećenih usana, nego pomaže i u svakodnevnoj njezi koja će prevenirati nastanak oštećenja usana.

Glavni sastojci Lip Care Tretmenta

Smilje, ivanjsko cvijeće, kantarion, neven, stolisnik, trputac i kadulja, ručno ubrani u divljini istarskog poluotoka, glavni su sastojci Lip Care Treatment balzama. Oni su pak dodatno obogaćeni jojobom, ricinusovim uljem i vitaminom E. A svi su ovi sastojci pomno odabrani kako bi sinergijski djelovali i kako bi:

  • smanjili osjećaj nelagode na području usana
  • regenerirali oštećenu kožu usana
  • smanjili iritacije i nadraženost
  • čuvali vitalnost kože usana
  • podržali obnovu usana
  • pružili zaštitu od vanjskih čimbenika kojima su usne posebno izložene
  • jačali zaštitnu barijeru usana
  • prirodno ovlaživali usne i čuvali hidrataciju

uchka Lip Care Treatment

Ne sadrži parabene, umjetna bojila, štetne kemikalije

Osim moćnih i blagotvornih sastojaka iz samog srca divlje prirode, Lip Care Treatment balzam ne sadrži parabene, umjetna bojila niti štetne kemikalije. Može se koristiti više puta dnevno, a kada je riječ o njezi tijekom hladnijeg vremena, vrlo brzo će postati vaš “must-have” proizvod. Naime, prije izlaganja ektremnijim vremenskim uvjetima (velikoj hladnoći ili vjetru) savjetuje se nanošenje Lip Care Treatment balzama u nešto debljem sloju. Osim toga, posebno regenerativno djeluje kada se nanese navečer prije spavanja.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)