Hladnije vrijeme i suha koža: Kako izgleda pravilna njega?

Vrijeme čitanja: 6 min

Baš kao što se sve u prirodi mijenja s promjenom godišnjih doba, mijenja se i ljudski organizam, a time i koža. Čak i onima kojima nije osjetljiva, zimi postaje osjetljivija nego tijekom toplijih mjeseci. Česte promjene temperature, odnosno izlasci iz toploga u hladno, manjak sunčeve svjetlosti i kraći dani, suh zrak, povećan umor, igraju važnu ulogu u zdravlju kože. Kako biste pravilno njegovali kožu i tijekom zime i tako pridonijeli očuvanju njenog zdravlja, donosimo nekoliko zlatnih savjeta.

Pravilna njega suhe kože dolazi izvana i iznutra

Znakovi suhe kože koji ukazuju da je krajnje vrijeme da se posvetite pravilnoj njezi su nadraženost, ispucala koža, crvenilo, a svakako i peckanje te svrbež. Kada do toga dođe, u spas pozovite uchka Rescue Balm. Riječ je o posebno formuliranom balzamu koji je kreiran od macerata čak sedam vrsta najpotentnijeg samoniklog ljekovitog bilja. Idealan je za njegu oštećene kože, olakšanje suhoće, neugodnog osjećaja iritacije i nadraženosti te pomaže i u stvaranju zaštitnog sloja koji će čuvati kožu od vremenskih nepogoda. Nakon nanošenja,  instantno pruža osjećaj lakoće i ugode, a svakodnevnim korištenjem regenerirat će kožu, učiniti je mekom, glatkom i zaštićenom. Možete ga nanijeti koliko god puta želite tijekom dana, ali svakako se savjetuje da ga ne propuštate u noćnoj njezi kada djeluje posebno regenerativno.

No, kako ne bi došlo do krajnjih simptoma iritacije, već je i na blagi osjećaj zatezanja potrebno pravovaljano reagirati, i to ne samo tretiranjem kože balzamom, nego i uvođenjem drugih zdravih navika. Evo nekoliko savjeta koji će djelovati blagotvorno na zdravlje vaše kože:

  • pobrinite se da vam je prostor u kojem boravite ovlažen i prozračan
  • izbjegavajte tuširanje vrelom vodom
  • uravnotežite prehranu i unos vode
  • zaštitite svoju kožu odjećom

Jednostavno, u pravilnoj njezi kože nije dovoljno samo se namazati kremom. Pravilna njega traži brigu i izvana i iznutra. No, kada je riječ o kremama i kozmetičkom dijelu njege kože, i ona bi trebala biti drugačija tijekom zime. Kozmetika koju koristite tijekom zime trebala bi biti bogatija i hranjivija. Također, trebali biste više pažnje obratiti i na noćnu njegu.

Njega suhe kože lica Nourishing Serumom

Suha koža lica, za razliku od ostatka tijela, nažalost se ne može zaštititi odjećom. Ona je posebno izložena štetnim izvanjskim utjecajima. Osim toga, veliku ulogu u povećanju njezine suhoće zimi igra i manjak izlaganja suncu, točnije manjak vitamina D. Stoga, kako biste zadržali zdrav izgled i blistavu kožu, važno je, ne samo uključiti u rutinu kreme bogate teksture, nego ubaciti i serum koji će dodatno i dubinski nahraniti kožu.

Prirodna kozmetika uchka, čiji su svi proizvodi kreirani od ljekovitog mediteranskog bilja koje je ubrano wildpicking metodom branja, donosi sjajan serum za zimsku njegu lica. Riječ je o Nourishing Serumu. Posebnost ovog seruma, osim bogate teksture jest snaga prirode koju u sebi nosi – bogatstvo antioksidansa koji su u njemu sadržani, a koji potiču ciklus obnove, hrane kožu, daju joj svjež izgled i bore se, što je zimi posebno važno, protiv slobodnih radikala.

Nourishing Serum kreiran je od devet hladno prešanih biljnih ulja

Nourishing Serum kreiran je od devet hladno prešanih biljnih ulja čiji sastav esencijalnih masnih kiselina najbolje odgovara sastavu naše kože. Naime, esencijalne masne kiseline sastavni su dio membrane stanica naše kože. Kada nisu u ravnoteži, ta se membrana može narušiti, a tada dolazi do gubitka vlage. Gubitak vlage u koži dovodi pak do suhoće, upala, iritacija i sl. Korištenjem uchka Nourishing Seruma ta se membrana regenerira i osnažuje što znači da će koža biti adekvatno zaštićena od suhoće i svih drugih posljedica koje donose vanjski faktori tijekom zimskih mjeseci. Nakon seruma potrebno je “zaključati” aktivne tvari koje su prodrle duboko u kožu, a to najbolje radi uchka prirodna krema Rich Cream koja u sebi sadrži moćne sastojke poput ekstrakta divljeg bušina, bakuchiola te ulja lješnjaka i sjemenki grožđa koji su tu u službi očuvanja ljepote i zdravlja kože na potpuno prirodan način. Baršunasta tekstura kreme i njezin neodoljiv miris dat će vašoj koži prirodnu blistavost i sjaj koji se tijekom zime zna izgubiti. Sa serumom i kremom u kombinaciji, koža je dubinski nahranjena, a to ne samo da će smanjiti suhoću kože, nego će je i prevenirati.

Njega suhe kože tijela

Za razliku od lica, tijelo je zaštićeno odjećom. Utopljeno je i sigurno od hladnoće. Međutim, najveći neprijatelj tijelu svakako su neodoljivi vreli tuševi. Ne samo da oni isušuju kožu, nego je problem i česta navika ne mazanja tijela bogatim emulzijskim proizvodima netom nakon tuširanja. Tijelo je, dakle, potrebno namazati odmah nakon tuširanja, jer koža tada ima veću sposobnost apsorpcije hranjivih tvari te će i efekt biti veći. U pomoć protiv suhoće kože tijela može vam priskočiti uchka Bi-Phase Body Elixir – emulzija u spreju namijenjena cjelovitoj njezi kože tijela. Zahvaljujući svojim sastojcima nježno će i dubinski nahraniti suhu kožu, a nanošenje je iznimno lagano.

Ručno rađeni macerat mrkve u hladno tiješnjenom ulju suncokreta, gel crvene alge te hidrolati divljeg matičnjaka i mente sinergijski djeluju i obnavljaju kožu. Jačaju njenu hidrolipidnu barijeru koja je zadužena za čuvanje vlage, brane od suhoće, umiruju te vraćaju koži zdravi sjaj. Bi-Phase Body Elixir savjetuje se koristiti tijekom cijele godine zbog obilja antioksidansa i esencijalnih masnih kiselina, a posebno kao rješenje za periode kada se puno boravi u zatvorenim, klimatiziranim i grijanim prostorima.

Ne zaboravite njegovati usne i ruke

Usne tijekom zime također nisu pošteđene nevolja. Štoviše, usne se tijekom čitave godine često nenamjerno zanemaruju. Stvorite zdravu naviku njegovanja usana pomoću uchka Lip Care Treatment balzama. Bilo da su vaše usne suhe, ispucale ili jednostavno trebaju dodatnu njegu i zaštitu od nadraženosti uzrokovane vanjskim čimbenicima, ovaj će balzam dati njegu kakvu trebate.

uchka esencijalna linija

Za kraj potpune njege suhe kože tijekom zime, nahranite i svoje ruke. Protective Hand Cream, prirodna krema za ruke čiji je glavni sastojak hidrolat samoniklog divljeg stolisnika, nahranit će i najsuše ruke te zadržati njihovu ljepotu i zdravlje tijekom najhladnijih mjeseci. I, još jedna napomena tijekom pravilne zimske njege kože: ne zaboravite ovu kremu nanijeti i na laktove koje tako lako previdimo. Pravilna njega uz uchka kozmetiku nikad nije bila lakša

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)