Izjava o privatnosti

 

Izjava o privatnosti opisuje temu povjerljivosti i obrade osobnih podataka prikupljenih prilikom dolaska na stranicu www.uchka.eu, prilikom vašeg razgovora s nama, tijekom rješavanja prigovora, pri procesu kupnje, prilikom kreiranja osobnog profila i registracije, primanja obavijesti o ponudama i akcijama.
Također, obuhvaća i druge procese obrade koji su posredno i neposredno povezani s vašim posjetom našoj internetskoj stranici, odnosno s vašom kupnjom.

Mediterra Herbal d.o.o. pridržava se važećih propisa o zaštiti privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Vrsta osobnih podataka koje prikupljamo i obrađujemo i pravna osnova za to

 

1. Prilikom registracije osobe za Kupca, od budućeg Kupca traži se pružanje određenih informacija, osobnih podataka, kao što su ime i prezime, adresa, e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja (opcionalno), korisničko ime i lozinka. Također, prilikom pristupa našoj internetskoj stranici prikuplja se i vaša IP adresa. Ukoliko kupujete kao gost, bez registracije, prilikom kupnje obrađuju se vaši slijedeći osobni podaci: ime, prezime, adresa dostave, podaci o plaćanju. U oba slučaja, obrada vaših osobnih podataka je nužna za sklapanje kupoprodajnog ugovora u kojem ste kao Kupac stranka te za isporuku naručenih proizvoda.

2. Prilikom registracije osobe za primatelja našeg newslettera: obavijesti o proizvodima i akcijama putem e-pošte, traži se unos sljedećih osobnih podataka: ime (opcionalno) i e-mail adresa. U ovom slučaju, pravna osnova za obradu vaših podataka jest privola koju Korisnik daje u trenutku pristanka na dostavu newslettera. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku, slanjem zahtjeva na mail adresu: support@uchka.eu .

3. Objavljujemo i dijelimo sadržaj, ponude i preporuke za naše proizvode na društvenim mrežama. Uz svaku vašu interakciju na društvenim mrežama, pružatelji usluga društvenih mreža bilježe vaše ponašanje korištenjem kolačića i sličnih tehnologija. Ukoliko koristite društvene mreže, vrstu, opseg i svrhe obrade podataka na društvenim mrežama prvenstveno određuju operateri društvenih mreža te vas molimo da podesite na društvenim mrežama svoje postavke.

4. Kada koristite internetske i mobilne usluge za kupnju naših proizvoda, neizbježno je generiranje i obrada tehničkih podataka kako bi vam pružili sadržaj koji od nas očekujete i kako bi se isti mogao prikazati na vašem uređaju. Te podatke zajednički nazivamo "podacima o uređaju i pristupu. Podaci o uređaju i pristupu nastaju, npr., kada koristite:

– web stranice
– aplikacije
– stranice na društvenim mrežama
– interakcije vezane uz newsletter
– usluge temeljene na lokaciji

 

Svrha prikupljanja i obrade osobnih podataka 

1. Kupnja proizvoda
Vaše osobne podatke najčešće obrađujemo u svrhu ispunjenja kupoprodajnog ugovora, kako bismo vašu narudžbu uspješno obradili i isporučili vam proizvode.

2. Slanje newslettera
Šaljemo vam novosti vezane uz proizvode, akcije, pogodnosti i informiramo vas o trendovima u kozmetičkoj industriji. Primanje ovih poruka možete otkazati u bilo kojem trenutku putem poveznice za odjavu na dnu svakog e-maila s ovim tipom poruke.

3. Poboljšanje usluga i rada web stranica
Vaše osobne podatke koristimo i u svrhu poboljšanja naših usluga i rada web stranice. Obrađujemo ih u svrhu donošenja odluka za poboljšanje pruženih usluga, a sve na osnovi našeg opravdanog interesa povezanog sa slobodom poduzetništva i održavanjem uspjeha u gospodarskom natjecanju.

4. Podrška korisnicima
Kontinuirano poboljšavamo usluge podrške prema korisnicima koje upućujete na našu mail adresu: www.uchka.eu . Radi osiguravanja kvalitete i brzine odgovora na vaše upite koristimo vaše osobne podatke kako bismo uspješno obradili sve zahtjeve i upite.

5. Sigurnost, rješavanje sporova, kontrole javnih tijela
Vaše osobne podatke možemo obrađivati i u svrhu osiguranja zaštite i sigurnosti naših kupaca i sustava, te rješavanja eventualnih sporova. Također, možemo ih obrađivati i u svrhu potrebe kontrole javnih tijela.

 

Primatelji s kojima dijelimo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke dijelimo s trećim stranama isključivo u situacijama kada je to neophodno za realizaciju kupoprodajnog ugovora i kada to zahtijevaju pozitivni propisi RH, i to sa:

1. Pružateljima usluga distribucije robe s kojima imamo sklopljen ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi i isporuku proizvoda. Distributer prilikom isporuke proizvoda može zatražiti na uvid osobni identifikacijski dokument od preuzimatelja paketa, a u svrhu realizacije isporuke i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako osoba, preuzimatelj paketa, odbije dati ove podatke, roba mu neće biti uručena.

2. Pružateljem usluge on-line autorizacije u svrhu procesiranja transakcija koje je inicirao kupac prilikom kupnje proizvoda na internetskoj stranici www.uchka.eu . U ovom slučaju dijele se osobni podaci: ime, prezime, e-mail adresa, broj mobitela, adresa, poštanski broj, grad, država.

3. Pravnim subjektima koji nam pružaju usluge marketinških kampanja, servisiraju naš softver, pružaju podršku za rad naših alata i sustava, pružaju nam pravne usluge, obavljaju revizije itd.

 

Prava ispitanika

Vaša prava su sljedeća: pravo na pristup, pravo na ispravak, pravo na brisanje, pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost, pravo na prigovor. Za ostvarenje bilo kojeg od navedenih prava, dovoljno je da pošaljete zahtjev na mail adresu: support@uchka.eu . Ukoliko smatrate da se Vaša prava ne poštuju imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Pravila o postupanju s „kolačićima“

Kako bi održavali web stranicu i osigurali da njezine funkcionalnosti budu na očekivanoj razini koristimo tehnologiju poznatu kao “kolačići”.
Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.

Kolačići se mogu klasificirati:
Po trajanju: 
Privremeni kolačići  – pohranjuju se na računalu te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići  –  ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijave, kako ne biste morali upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete našu internetsku stranicu.

Po pravnoj osobi od koje dolaze:
Kolačići prve strane – oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju internet stranicama da spreme podatke koji se koriste  kada korisnik ponovno posjeti internetsku stranicu. Kolačić treće strane – postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).

Po svrsi:
Neophodni kolačići: ključni su za upotrebu internet stranice i bez istih stranica nema svoju punu funkcionalnost. Funkcionalni kolačići mogu uključivati kolačiće koji pružaju uslugu koju je korisnik zatražio. Kolačići za praćenje i analitiku: prikupljaju se anonimno, ne mogu pratiti aktivnosti korisnika na drugim internetskim stranicama i služe za praćenje ponašanja korisnika te u svrhu mjerenja ponašanja publike i
sastavljanja izvješća za poboljšanja internetske stranice. Marketinški kolačići za personalizaciju ponude te ciljano oglašavanje: upotrebljavaju se za prikazivanje oglasa relevantnih za korisnika i njegove interese. Ovi kolačići također se mogu upotrebljavati za mjerenje učinkovitosti kampanje s kojom je korisnik bio u kontaktu tijekom posjeta internetskoj stranici.

Upravljanje kolačićima
Datoteke s kolačićima možete putem svog preglednika sasvim odbiti ili ograničiti na tipove koje ste sami odabrali. Vodite računa da na taj način ograničavate funkcionalnosti naše internetske stranice i nemate mogućnost korištenja punog opsega funkcija koje nudimo. Informacije o unaprijed odabranim postavkama za korištenje kolačića mogu se pronaći u dokumentaciji svih internet preglednika.

Izmjena Izjave o privatnosti 
Ovu Izjavu o privatnosti, Mediterra Herbal može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na internetskoj stranici www.uchka.eu . Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo ga da napusti i ne koristi navedenu internetsku stranicu. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici www.uchka.eu.

Mediterra Herbal d.o.o.