Slavimo 2. rođendan: “uchka je po svim karakteristikama premium prirodna kozmetika”

uchka brand je simbol ljubavi prema prirodi i snažnim esencijama divljeg bilja. Od 8. do 19. travnja slavimo drugi rođendan, a tim povodom osigurali smo 15 % popusta na sve uchka proizvode korištenjem koda birthday15. Također, želimo vam približiti priču o prirodnoj uchka kozmetici kroz razgovor s Ivanom Šimatović, direktoricom branda i partnericom u kozmetičkoj kući Mediterra Herbal koja stoji iza uchka branda.

Ideja je sazrijevala nekoliko godina

Tržištu je nedostajala premium prirodna kozmetika koja će po svim karakteristikama proizvoda odgovarati spomenutoj kategoriji. Zato se uchka obvezala isticati kvalitetom i djelotvornošću proizvoda, ali i vizualnom komunikacijom. U dizajnu uchka ambalaže korišteni su fragmenti motiva autorskih djela znamenitog akademskog slikara i doajena grafičkog oblikovanja Borisa Bućana koji uchka brand, na neki način, stavlja i u kategoriju umjetničkog rada. uchka vizualni izričaj prepoznao je i ovogodišnji žiri kreativnog natjecanja ‘IdejaX 2024‘ koji je uchka vizualni identitet u kategoriji ‘Best of packaging‘ plasirao u finale.

Za nekoliko minuta je sve u krvotoku

uchka kozmetika ne sadrži parabene, kemikalije SLS/SLESS, petrokemijske kemikalije, formaldehide niti neprirodne štetne sastojke. uchka kozmetika sadrži isključivo biljne, prirodne i bioraspoložive sirovine koje organizam može apsorbirati i iskoristiti. Također, blagotvorna je i prema osjetljivoj koži te je sigurna za korištenje i trudnicama i dojiljama. Kako ističe Ivana Šimatović, uchka je upravo zato ponosna na vlastiti proizvodni proces.

Bazne sirovine uchka proizvodi sama od autohtonog istarskog ljekovitog divljeg bilja koje se ubire na, uistinu, zahtjevnim vremenskim uvjetima i terenima.

Prikupljanje bilja u najtoplijim danima u godini

Prikupljanje bilja za uchka proizvode odvija se u doba godine i dana kada biljke sadrže najviše aktivnih tvari. To su obično najtopliji dani u godini, između 12 i 17 sati kad temperature prelaze i 35 stupnjeva.

Wildpicking je posebna metoda ubiranja bilja koju je uchka postavila kao vrijednost i posebnost branda, a označava ubiranje pokojeg divljeg cvijeta ili lista biljke, te očuvanje biljne populacije. Tako uchka jamči visoku kvalitetu sirovina, finalnih proizvoda, ali i holističke filozofije.

Istraživanja su dokazala da divlje bilje sadrži do 30 posto više aktivnica blagotvornih za kožu u odnosu na uzgojeno bilje.

Proces uchka proizvodnje do 4 tjedna

Konvencionalnim metodama proizvodnje, većina kozmetičkih proizvoda se proizvodi u laboratoriju i to u vremenu manjem od 3 sata. uchka kozmetika se, zbog svoje filozofije i ciljane premium kvalitete, proizvodi i do 4 tjedna. uchka tim svjestan je da ‘slow’ metoda proizvodnje možda i nije najučinkovitija i najoptimalnija, ali ona jedino može donijeti premium kvalitetu proizvoda i jedino može osigurati očuvanje prirode.

Hidrolati i macerati u uchka proizvodima

Ako okrenete svoje kozmetičke proizvode i proučite sastojke vidjet ćete da se na prvom mjestu, kao najzastupljenija sastavnica, skoro pa uvijek nalazi ‘voda’. uchka proizvodi u baznoj komponenti sastava nemaju vodu, već su obogaćeni aktivnim supstancama iz hidrolata, što je učinkovitija i kvalitetnija komponenta.

Hidrolate sami proizvodimo i baza su svih uchka proizvoda koji sadrže vodenu fazu. To su Rich Cream, Meta-Light Cream, Gel Serum, Balancing Mist, Bi-Phase Body Elixir i Protective Hand Cream.

Uz hidrolate, koji se rade parnom destilacijom, uchka proizvodi i svoje macerate, a koji se pak koriste kao baza svih proizvoda koji sadrže uljnu fazu, a to su Rich Cream, Meta-Light Cream, Eye Cream, Nourishing serum, Bi-Phase Body Elixir, Lip Care Treatment, Protective Hand Cream i Rescue Balm.

Proslavite s nama naš drugi rođendan. Unesite kod birthday15 pri plaćanju i ostvarite 15 % popusta na sve premium prirodne uchka proizvode. Kupnja je jednostavna i sigurna, a uchka paket bit će na vašoj adresi u roku od 2 do 3 radna dana. Uvjerite se sami u kvalitetu premium prirodnih uchka proizvoda.

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)