Simona Antonović otkriva kako pripremiti kožu za makeup

Simona Antonović profesionalna Master Makeup edukacija osmišljena je za dodatno usavršavanje osnovnih i naprednih profesionalnih tehnika šminkanja – bez obzira na prethodno iskustvo. Polaznice Master Makeup edukacije koristile su i radile s vrhunskim makeup brendovima, a za njegu kože koristile su uchka premium regenerativnu i slow-ageing kozmetiku. Razgovarali smo sa Simonom kako bismo otkrili kako se pravilno njeguje koža lica prije šminkanja te zašto je za dugotrajnost makeupa ključna hidracija.

Koliko je bitna priprema kože prije šminkanja?

Priprema kože prije šminkanja ključna je za postizanje besprijekornog izgleda. Snažno zagovaram pravilnu njegu kože prije šminkanja jer pomaže u stvaranju savršene podloge, produljuje vrijeme nošenja šminke i poboljšava cjelokupno zdravlje kože. Osim toga, pravilna priprema kože sprječava začepljene pora, prištiće i neravnomjerno nanošenje šminke.

Koje su prednosti korištenja prirodne kozmetike u usporedbi s konvencionalnim proizvodima?

Prirodna kozmetika ima nekoliko prednosti. Kod osoba sa osjetljivijom kožom primjećujem da prirodna kozmetika uzrokuje manje iritacija i alergijskih reakcija, te je nježnija za kožu. Također, bogata je vitaminima, antioksidansima i esencijalnim masnim kiselinama koji njeguju i održavaju zdravlje kože. I na kraju, ekološki je prihvatljivija jer se proizvodi korištenjem održivih praksi i biorazgradivih sastojaka, čime se smanjuje utjecaj na okoliš.

Kako bi osigurala dugotrajnost šminke, koje tehnike primjenjuješ?

Započnite s temeljitim čišćenjem kože kako biste uklonili sve nečistoće. Nastavite s laganom hidratantnom kremom za osiguravanje dobre podloge za nanošenje šminke. Zatim nanesite primer za vaš tip kože kako biste zagladili teksturu kože, smanjili pore i stvorili barijeru između vaše kože i šminke. To pomaže da šminka bolje prianja i traje dulje tijekom dana. Koristite dugotrajne ili vodootporne formule šminke, posebno za puder, korektor i olovke za oči. Uvijek imajte kod sebe odgovarajući puder u prahu i ruž za usne. S njima brzo osvježite šminku i zadržite željeni izgled.

Kako se prilagođavaš različitim tipovima kože tijekom pripreme za šminkanje?

Tako da imam dovoljno raznovrsnih proizvoda s kojima mogu zadovoljiti različite tipove kože. Važno je znati prepoznavati tipove kože i dobro se informirati s klijenticom o njenoj rutini njege kože i stanju kože, kako bi mi dodatno olakšala i razjasnila izbor adekvatnih proizvoda za pripremu kože prije šminkanja.

Što tražiš u proizvodima?

Prije svega, sveukupnu kvalitetu proizvoda. Zatim sastojke, djelotvornost, miris i kompatibilnost sa ostalim proizvodima i kožom klijentica.

Koje uchka proizvode preporučuješ za kvalitetnu pripremu kože prije šminkanja?

Balancing Mist, Gel Serum, Meta-Light Cream te Nourishing Serum.

 

Portret Simona Antonović: Ivana Levačić

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)