Kako pravilno nahraniti kožu lica: Vratite život svojoj koži

Vrijeme čitanja: 3 min

Koža je organ koji tijekom života prolazi kroz mnoge promjene. Uzmite za primjer samo jednu godinu: u proljeće se ponaša na jedan način – nekima se više masti, pore su zatvorenije i slično, u ljeto zahtijeva potpuno drugu njegu – obilnije korištenje SPF-a, laganije teksture, da bi s dolaskom hladnijih mjeseci izgledalo kao da trebate složiti najnoviju rutinu koja nema veze s onom koju ste imali u godišnjem dobu prije. Kada tomu dodamo i promjene na koži koje dolaze s godinama, onda zaista nije čudno kako stalno trebamo osluškivati potrebe kože i odgovoriti na njih ispravnom njegom.

 

Zašto je kožu važno dubinski nahraniti?

Ljeto, koje je ove godine, barem po temperaturama, odlučilo ostati malo duže, ostavlja tragove na koži. Izlaganje suncu, znojenje, začepljivanje pora, pojava različitih mrljica… Sve su to određeni stresovi za kožu lica koje je potrebno smiriti. S nepravilnom njegom prijelaz između dva godišnja doba može izazvati samo dodatni stres koji pak može rezultirati isušivanjem, pretjeranom osjetljivošću i beživotnim izgledom kože lica. Zato je potrebno s dolaskom hladnijeg vremena kožu dobro pripremiti na uvjete koji je čekaju.

 

Potrebno je, dakle, dubinski nahraniti kožu. Evo i zašto. Koža se sastoji od tri sloja: epiderme (gornjeg sloja), derme (srednjeg sloja) te hipoderme (donjeg sloja). Ako je gornji sloj oštećen, slobodni radikali i drugi štetni vanjski faktori lako će probiti gornji sloj i proći u dublje slojeve gdje mogu načiniti veću štetu. Isto tako, ako se hrani samo epiderma, hidratacija neće doprijeti do derme i hipoderme, slojeva u kojima je zadržavanje vlažnosti nužno za zdrav i njegovan izgled kože.

 

Kako dubinski nahraniti kožu lica?

Dubinsko hranjenje kože lica igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i ljepote kože. Dubinski nahraniti kožu lica znači prije svega pružiti joj dovoljno hidratacije, ali i pomoći joj da tu hidrataciju zadrži. Tako njegovana koža sprječava suhoću, a osigurava mekoću i glatkoću. Osim toga, ovakva njega pridonosi očuvanju elastičnosti smanjujući pritom pojavu finih linija i bora. Kako, onda, doći do takve kože?

 

Potrebno je prije svega izgraditi skincare rutinu koja će odgovarati zahtjevima kože. Kada se kaže “skincare rutina” i “dubinsko hranjenje kože”, onda je nemoguće to dvoje spojiti umivajući se vodom i koristeći samo kremu. Za dubinski nahraniti kožu valja u svoju rutinu uvesti i serume. Serumi, naime, imaju veću koncentraciju aktivnih sastojaka od krema, lakše su teksture i kao takvi mogu dublje prodrijeti u kožu. Serum se zbog toga uvijek nanosi prije kreme. Tek nakon što ga koža upije treba nanijeti kremu kako bi, slobodno rečeno “zaključala” aktivne sastojke i sve dobrobiti koži koje donosi serum.

 

Odaberite luksuzni serum i oživite svoju kožu

Ovisno o potrebama vaše kože, uchka je kreirala dva seruma: uljni Nourishing Serum koji je namijenjen njezi izrazito suhe kože i zrele kože s vidljivim znakovima starenja te hijaluronski  Gel Serum koji je namijenjen svim tipovima kože i ima za cilj smanjiti, i prevenirati dehidraciju kože. Oba su seruma posebna, ne samo po tome što su istovremeno teksturom  bogati i lagani, mirisom neodoljivi, što se lako razmazuje i brzo upijaju, nego i po tome što su visoko koncentrirani aktivnim sastojcima koji će kožu i nahraniti i obnoviti i dodatno zaštititi.

 

Specifičnost ovih seruma, kao i svakog uchka proizvoda, je što su njihovi aktivni sastojci dobiveni od samoniklog mediteranskog ljekovitog bilja ubranog wildpicking metodom. Hidrolat divljeg stolisnika, tamarind, ekstrakt crvene alge, kao i hidrolat lista masline glavne su zvijezde Gel Seruma, dok su u Nourishing Serumu tu ulogu preuzele esencijalne masne kiseline iz devet hladno tiješnjenih ulja: sjemenki grožđa, divlje ruže, lješnjaka, chia sjemenki, brokule, baobaba, crnog ribizla, pšeničnih klica i pasjeg trna, te ekstrakt divljeg bušina, nevena, ružmarina i  lista masline. 

 

Ako želite dubinski nahraniti svoju kožu, oporaviti je od stresova uzrokovanih ljetom, ali je i pripremiti na nove stresove koje donosi zima i hladan zrak, u svoju rutinu uvedite serume, i to one koji su, baš kao Gel Serum i Nourishing Serum iz uchke, nastali inspirirani divljom prirodom i svim ljekovitim i duboko umirujućim  hranjivim sastojcima koji se u njoj kriju.

 

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)