Vrijeme ljubaznosti… prema koži

Vrijeme čitanja: 2 min

Puno baka, kilavo dijete – stara je poslovica koja je primjenjiva i u industriji ljepote. Vrtoglavi rast industrije njege kože rezultirao je zbunjenim potrošačima koji više nisu sigurni ni koga slušati, a još manje kome vjerovati. Svaki dan novi proizvod za njegu lica, novo pravilo o njezi kože i revolucionarni čudotvorni sastojak koji garantira savršenstvo preko noći. Nekome nešto pomaže, drugome pak odmaže, stoga je vrlo nezahvalno govoriti o proizvodu koji sa sigurnošću može odgovoriti na sve vaše probleme. Univerzalno rješenje, odnosno panacea, ne postoji. Ipak, kažu da su odgovori u nama i oko nas – potrebno je samo poslušati svoj unutarnji glas i dublje se zagledati u sebe, svoje najmanje dijelove koji su opet jedinke koje tvore jedinstvenu cjelinu.

Što je skin kindness?

Čuli ste za taj pojam, ali i dalje niste sigurni što točno znači? Ovaj holistički, intuitivan pristup najnoviji je trend u industriji njege, a temelji se na ljubaznosti prema koži. Nakon godina trostrukog čišćenja, uklanjanja aktivnih tvari i pilinga kiselih koktela, industrija ljepote je odlučila biti manje agresivna, više nježna i istovremeno ugodna i ljubazna prema koži te se u skladu s time priklonila intuitivnijim trendovima u njezi.

U fokusu je odabir i korištenje proizvoda prema osobnom nahođenju, bez rigidnih pravila, zasnovano na osjećaju što vaša koža zapravo treba, a ne na strogom ponavljajućem režimu. Dakle, radi se o intuiciji koja postaje nit vodilja pri odabiru proizvoda za njegu kože. Važno je prepuštanje vlastitim čulima i pružanje povjerenja svojoj unutarnjoj mudrosti koja će za nas odabrati pravi smjer, povratak iskonu, prirodi u kojoj je sve savršeno posloženo.

Pravilna njega kože lica kreće od holističkog pristupa

U skladu s time, fokus je na holističkoj njezi koja postaje osnova onoga što stavljamo u sebe i na sebe. Prirodna njega lica nije moguća bez proizvoda koji se vode istim ovim principima i kojima je nježnost utkana u svaku poru – od prvog do posljednjeg koraka.

Proizvodi za njegu kože danas moraju biti bazirani na iskrenom pristupu, brižnoj kreaciji od početnog trenutka uzgajanja ili branja bilja, do samog procesa proizvodnje, koji je skoro pa individualan, baziran na kvaliteti, a ne kvantiteti. Samo na taj način možemo biti potpuno sigurni da ono što koristimo reflektira nježnost prema koži, prirodi i na kraju – samima sebi.

Vodeća imena kozmetičke industrije prognoziraju da će učinkoviti biti oni brendovi koji pridonose emocionalnoj ljepoti. Sve više cijenimo kako se osjećamo zbog proizvoda, uz to kako izgledamo. Da, privući će nas lijepa ambalaža, ali najviše autentična kreacija koja uključuje trud, izvornost i predanost proizvodu koji ono najbolje iz prirode prenosi na kožu. Ljubaznost otvara sva vrata, pa i ona ljepote. Stoga je vrijeme da postanemo ljubazni prema sebi.