Vrijeme ljubaznosti… prema koži

Vrijeme čitanja: 2 min

Puno baka kilavo dijete, stara je poslovica koju su ove godine odlučili primijeniti i u industriji ljepote. Vrtoglavi rast industrije njege kože rezultirao je zbunjenim potrošačima. Svaki dan novi proizvod, novo pravilo o njezi kože i revolucionarni čudotvorni sastojak koji garantira savršenstvo. Nekome nešto pomaže, drugome pak odmaže. Univerzalno rješenje, odnosno panacea ne postoji. Ipak, kažu da su odgovori u nama. Potrebno je samo poslušati svoj unutarnji glas i dublje se zagledati u sebe, svoje najmanje dijelove koji su opet jedinke koje tvore jedinstvenu cjelinu.

Ovakav holistički, intuitivan pristup najnoviji je trend u industriji njege i popularno se naziva „skin kindness“ – ljubaznost prema koži. Nakon godina trostrukog čišćenja, uklanjanja aktivnih tvari i pilinga kiselih koktela, industrija ljepote je u 2022. odlučila biti manje agresivna, više nježna i istovremeno ugodna i ljubazna prema koži te se u skladu s time priklonila intuitivnijim trendovima u njezi.

U fokusu je odabir i korištenje proizvoda prema osobnom nahođenju, bez rigidnih pravila, zasnovano na osjećaju što vaša koža zapravo treba, a ne na strogom ponavljajućem režimu. Dakle, radi se o intuiciji koja postaje nit vodilja pri odabiru proizvoda za njegu kože. Važno je prepuštanje vlastitim čulima i pružanje povjerenja svojoj unutarnjoj mudrosti koja će za nas odabrati pravi smjer, povratak iskonu, prirodi u kojoj je sve savršeno posloženo.

U skladu s time, fokus je na holističkoj njezi i brizi koja postaje osnova onoga što stavljamo u sebe i na sebe. Proizvodi za njegu kože danas moraju biti bazirani na iskrenom pristupu, brižnoj kreaciji od početnog trenutka uzgajanja ili branja bilja, do samog procesa proizvodnje, koji je skoro pa individualan, baziran na kvaliteti, a ne kvantiteti. Vodeća imena kozmetičke industrije prognoziraju da će učinkoviti biti oni brendovi koji pridonose emocionalnoj ljepoti ili “emo-ljepoti”. Sve više cijenimo kako se osjećamo zbog proizvoda, kao i kako izgledamo. Da, privući će nas lijepa ambalaža, ali najviše autentična kreacija koja uključuje trud, izvornost i predanost proizvodu koji ono najbolje iz prirode prenosi na kožu na najljepši mogući način. Ljubaznost otvara sva vrata, pa i ona ljepote. Stoga je vrijeme da postanemo ljubazni prema sebi.