Preparativni jendorog u kozmetici

Vrijeme čitanja: 1,5 min

Bakuchiol – retinol 2.0.

Gotovo da ne postoji osoba koja nije čula ili ne koristi retinol. Naime, on zaglađuje sitne bore, smanjuje vidljivost tamnih mrlja i sužava pore, ali nažalost, ponekad ne godi osjetljivijoj koži. Zato se priroda pobrinula da ima lijeka i preparata za sve. Prirodna i nježna alternativa retinolu zove se bakuchiol!

Ako se pitate gdje se ovaj preparativni jednorog skrivao svo vrijeme, odgovor je na Istoku, koji za njega zna od davnina. Ovaj moćni antioksidans se nalazi u sjemenkama biljke Psoralea corylifolia (Ljeskoliki djeteljnjak) odnosno babchi biljke, te se stoljećima koristi u sklopu ayurvedske i tradicionalne kineske medicine. Može mu se tepati i bakuchi, što je ujedno i naziv po kojem je poznat u Ayurvedi, te se koristi za tretiranje leukoderme ili vitiliga, hiperpigmentacije, kožnih osipa te niza drugih kožnih oboljenja među kojima se spominju ekcem i psorijaza.

Značenje bakuchiola u preparativnoj njezi kože je neprocjenjivo. Potiče staničnu obnovu i proizvodnju kolagena što koži daje lijepu blistavost, djeluje direktno u stanicama kože gdje utječe na proizvodnju nekoliko tipova kolagena korisnih za zdravlje i mladolik izgled kože, a pritom ne utječe na kožne žlijezde, što znači da ne dovodi do iritacije ili suhoće. Najpotentniji je u formulacijama od 0,5 do 2%, a značajne rezultate može pokazati u svega 12 tjedana korištenja. Za uvođenje ovog moćnog sastojka u dnevnu njegu svoje kože, predlažemo uchka kreme za lice: META-LIGHT i RICH CREAM te EYE CREAM, koje sadrže efikasne koncentracije ovog vrijednog sastojka.

Dodatno, jedna od bitnih prednosti bakuchiola spram retinola jest ta što kožu ne čini osjetljivijom na UV zrake, već sasvim suprotno – pomaže joj da bude što manje osjetljiva na sunce. I još nešto, pogodan je i za trudnice. Pravi retinol 2.0. Formula je u prirodi! Još je samo treba ispravno izgovoriti – buh-koo-chee-all!!!

 

 

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.